2011. augusztus 5., péntek

Breakfast at Tiffany's

 Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és negyven centis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New York előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben és hóbortos partikban nincs is hiány, épp csak érzelmeknek van szűkében. Mindaddig, amíg bele nem habarodik egy ágrólszakadt, sikertelen íróba... - Blake Edwards humoros és gondolatébresztő filmje Truman Capote novellája nyomán.
 Annyit hallottam már erről a filmről de mindig halogattam a megnézését nagy bánatomra,ha tudom,hogy ennyire tetszeni fog akkor már rég megnéztem volna.Erre a filmre aztán tényleg azt lehet mondani,hogy tökéletes klasszikus az elbűvölően bájos Audrey Hepburn zseniális alakításával!Annyi biztos,hogy benyerte magát a szívembe és többször is megfogom még nézni.

Kedvenc idézetem a filmből:
Tudod mi a te bajod, kedves névtelen barátnőm? Az, hogy buta vagy. És nincs bátorságod. Nem mersz szembenézni a tényekkel, és saját magaddal sem. Félsz az érzéseidtől. Pedig azok, akik szeretik egymást, összetartoznak, és csak együtt lehetnek igazán boldogok. Szabad szelleműnek vallod magad, és félted a szabadságodat. Rettegsz attól, hogy valaki kalickába zár. Hiába, máris falakat vontál magad köré. És hiába menekülsz Brazíliába, Texasba vagy bárhova, ezek a falak ott is körülfognak. Mert akárhová mégy, mindig is magányos maradsz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése